Czyli moja pizza z kalafiora PRZEPIS 1100g = 766 kcal PORCJA (na zdjęciu-300g)=209 kcal B: 20 g | T: 10 g | W: 12 g Składniki: -3 jajka, -kalafior surowy (różyczki) 820 g, -przecier pomidorowy (ilość według uznania), -Ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu-5/6 plastrów -przyprawa do pizzy, -dodatki (u mnie pieczarka, świeża bazylia i pomidorki koktailowe) Jak zrobić: Kalafior z jajkami miksujemy na jednolitą masę, uformowane łyżką na papierze do pieczenia "ciasto" (cienka warstwa do 1 cm) pieczemy w temperaturze 180'C przez 10 minut (termoobieg). Spód po upieczeniu smarujemy przecierem oraz nakładamy na niego dodatki i przyprawy.Pieczemy w temperaturze 210'C przez 15-20 minut. Smacznego!
Posiłek, którego makro jest jak guma-bardzo elastyczne. Białko zwiększamy piersią z kurczaka itd. PORCJA: 1 sztuka (200g) = 263 kcal B:10,5 g | T: 8 g | W: 35,8 g Składniki: -1 placek wieloziarnisty PANO Tortilla Wraps (biedronka), -Ser żółty 14g (u mnie morski mierzwiony-biedronka), -90g warzyw świeżych (u mnie pieczarki, pomidor, papryka, ogórek konserwowy), -sos (u mnie 1000 wysp od Biotech). Jak zrobić: Na jednej połowie placka układamy połowę sera, dodatki oraz przykrywamy pozostałą ilością sera-przykrywamy drugą połową placka.Pieczemy w piekarniku 180'C-10 minut z termoobiegiem. Po wyciągnięciu z piekarnika dodajemy sos do środka. Smacznego!
Nic skomplikowanego- jednak tajski przysmak cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Jak wszystkie przepisy, które Was interesują znalazł się więc na blogu. PORCJA: 505g = 200 kcal B: 30 g | T: 2,1g | W: 12,5g Składniki: -brokuł 185g, -Pierś z kurczaka 100g, -Makaron konjac 200g, -sos sojowy (u mnie o obniżonej zawartości soli) 20g Jeżeli używacie klasycznego sosu sojowego-zmniejszcie ilość i próbujcie czy danie jest dla Was wystarczająco słone Jak zrobić: Brokuł gotuje na parze.W tym czasie smażę pierś pokrojoną na kawałki z przyprawami (u mnie przyprawa do mięs KAMIS). Makaron konjac przepłukuje ciepłą wodą i gotuje 3 minutki.Całość mieszam w misce bądź na patelni i doprawiam sosem sojowym. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz