PIZZAFIOR
Czyli moja pizza z kalafiora
PRZEPIS 1100g = 766 kcal
PORCJA (na zdjęciu-300g)=209 kcal
B: 20 g | T: 10 g | W: 12 g
Składniki:
-3 jajka,
-kalafior surowy (różyczki) 820 g,
-przecier pomidorowy (ilość według uznania),
-Ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu-5/6 plastrów
-przyprawa do pizzy,
-dodatki (u mnie pieczarka, świeża bazylia i pomidorki koktailowe)
Jak zrobić:
Kalafior z jajkami miksujemy na jednolitą masę, uformowane łyżką na papierze do pieczenia "ciasto" (cienka warstwa do 1 cm) pieczemy w temperaturze 180'C przez 10 minut (termoobieg).
Spód po upieczeniu smarujemy przecierem oraz nakładamy na niego dodatki i przyprawy.Pieczemy w temperaturze 210'C przez 15-20 minut.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz