PIZZAFIOR

Czyli moja pizza z kalafiora



PRZEPIS 1100g = 766 kcal



PORCJA (na zdjęciu-300g)=209 kcal

B: 20 g | T: 10 g | W:  12 g


Składniki:

-3 jajka,

-kalafior surowy (różyczki) 820 g,

-przecier pomidorowy (ilość według uznania),

-Ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu-5/6 plastrów

-przyprawa do pizzy,

-dodatki (u mnie pieczarka, świeża bazylia i pomidorki koktailowe)


Jak zrobić:

Kalafior z jajkami miksujemy na jednolitą masę, uformowane łyżką na papierze do pieczenia "ciasto" (cienka warstwa do 1 cm) pieczemy w temperaturze 180'C przez 10 minut (termoobieg).


Spód po upieczeniu smarujemy przecierem oraz nakładamy na niego dodatki i przyprawy.Pieczemy w temperaturze 210'C przez 15-20 minut.


Smacznego!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

TAJSKA MISKA KONJAC

NALEŚNIKI

QURRITO