TAJSKA MISKA KONJAC
Nic skomplikowanego- jednak tajski przysmak cieszył się ogromnym zainteresowaniem.
Jak wszystkie przepisy, które Was interesują znalazł się więc na blogu.
PORCJA: 505g = 200 kcal
B: 30 g | T: 2,1g | W: 12,5g
Składniki:
-brokuł 185g,
-Pierś z kurczaka 100g,
-Makaron konjac 200g,
-sos sojowy (u mnie o obniżonej zawartości soli) 20g
Jeżeli używacie klasycznego sosu sojowego-zmniejszcie ilość i próbujcie czy danie jest dla Was wystarczająco słone
Jak zrobić:
Brokuł gotuje na parze.W tym czasie smażę pierś pokrojoną na kawałki z przyprawami (u mnie przyprawa do mięs KAMIS).
Makaron konjac przepłukuje ciepłą wodą i gotuje 3 minutki.Całość mieszam w misce bądź na patelni i doprawiam sosem sojowym.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz